MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Gripen sänker klimatavtrycket

Anders Olofsson är vd på Gripen Betongelement

Anders Olofsson är vd på Gripen Betongelement

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Har klimatförbättrad betong som standardrecept.

Nu har Gripen Betongelement gjort det igen. Som en av landets producenter av prefabricerade betongstommar har de sänkt klimatavtrycket på sina produkter med 33 procent. Sänkningen har skett i nära samarbete med materialleverantörer och energileverantör. För två år sedan gjorde företaget andra optimeringar som sänkte klimatavtrycket med 25 procent. Detta resulterar nu i att Gripens produkter ligger på nivå 3 och 4 i klimatförbättrad betong enligt Svensk Betongs vägledning för klimatförbättrad betong.

– Detta är en sänkning med över 50 procent sedan 2020. Vi jobbar ständigt med hållbarhet och klimatfrågor och anser att det inte ska kosta mer att värna om miljön. Vi använder den klimatförbättrade betongen som standardrecept och vill leverera den till alla projekt som vi är delaktiga i, säger vd-n Anders Olofsson.

Samarbete krävs för att sänka avtrycket

Klimatförbättrat i alla projekt!

Klimatsmarta betongelement prisas

Läs mer