MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Hilti lanserar nytt inom slipningsteknik

Hilti lanserar nytt inom slipning

Hilti lanserar nytt inom slipningsteknik

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Hilti lanserar en innovation inom batteridriven teknik som ska ge betongslipen längre livslängd och minskade underhållskrav.

Slipningstekniken DGH 130–22 erbjuder kraftfull prestanda, hög användarvänlighet och en hållbar design för slipning, ytbehandling och efterbearbetning i betongkonstruktioner, skriver Hilti i ett pressmeddelande.

Enligt Hilti inkluderar verktygets funktioner en borstlös motor som ska ge längre livslängd, förbättrat vridmoment och minskade underhållskrav. Ergonomin har också förbättrats för att minska belastningen på armar och händer. Dessutom har verktyget en robust design för hållbarhet och långvarigt användande. Det är även kompatibelt med dammsugaren VC 4X-22.

Förutom att DGH 130–22 stärker produktiviteten sätter den också standarden för hälsa och säkerhet på branschens arbetsplatser, avslutar Hilti pressmeddelandet.

Läs mer