MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Inflytt i Karlatornet

Inflyttning i Karlatornet

Inflyttning i Karlatprnet

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

De första hyresgästerna har tagit Nordens högsta byggnad i besittning.

Sex år efter byggstart har Karlatornets första hyresgäster fått tillträde till sina bostäder. I tisdags gick flyttlassen till 90 helt färdigställda lägenheter som ligger på våning fem upp till våning 27.

Karlatornet som ägs av Fastighets AB Balder och Serneke rymmer totalt 611 lägenheter, från enrummare till penthouselägenheter på 370 kvadratmeter. Fram till årsskiftet beräknas två av de fyra bostadsrättsföreningarna med totalt cirka 400 lägenheter vara färdiginflyttade. Inflyttningarna ske löpande i takt med att bostäderna färdigställs. Helt inflyttat beräknas Karlatornet vara sommaren 2024.

Förutom bostäder ska Karlatornets anslutande podiebyggnader innehålla kontor som tas i bruk vid årsskiftet. Där kommer också finnas ett hotell som ska drivas av Strawberry-koncernen och öppna sommaren 2024. Dessutom kommer allmänheten få tillgång till ett utsiktsplan på våning 69 från andra halvan av nästa år.

Läs mer