MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Innelistan vecka 15!

Swisspearl och Fojab på Innelistan
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Arkitekter i toppen.

Veckans Innelista handlar mycket om arkitektur, men så har ju nummer 3 av Arkitektvärlden kommit ut också. Då blir det mycket ”Innefolk” som skapas på vågen.
Är du prenumerant förresten? Det är helt kostnadsfritt tack vare våra partner Thomas Betong och Swisspearl (tidigare Cembrit). Mejla redaktion@arkitektvarlden.se  så lägger vi till dig.

3. Swisspearl
Det schweiziska företaget med det anmärkningsvärda namnet (är Swedishpearl ledigt?), har köpt cementfiberföretaget Cembrit. Som då får en ännu större portfölj med flera nyheter. Det går ingen förbi när man marknadsför det i Arkitektvärlden.

Reflex nyhet från Swisspearl

2. Martin Montelin
Som ansvarig för kompetensområde Hotell & konferens på Fojab vet man hur man ritar hotell. Det vet inte alla, enligt Fojab, som skickar ut ett pressmeddelande med just det budskapet. Kaxigt. Och då hamnar man på Innelistan, förstås.

1. Alice Örnö Ax
Alice på Kragh Berglund landskapsarkitekter har inte bara utsetts till vinnare i Klimatgalleriets årliga idétävling, hon gjorde det med det coola förslaget att återanvända betongelement i landskapsarkitekturen. Förslaget går ut på att triangulära stödmurar från rivna gångtunnlar ska återanvändas när nya områden byggs. Smart Alice!

Innelistan vecka 14!

Läs mer