MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
K-Prefab ska leverera stommar till Orminge Torg

K-Prefab levererar stommar till Nacka

K-Prefab ska leverera stommar till Orminge Torg

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

K-Prefab ska genomföra en komplett stomentreprenad för nyproduktion av bostäder, lokaler och parkeringsgarage i Orminge i Nacka kommun.

Avtalet är tecknat med Noccon AB med Elisby Fastigheter AB som slutkund. K-Prefabs ordervärde uppgår till 119 MSEK och omfattar stomsystem inklusive fasader, där vissa delar innehåller ingjutet tegel. Projektet består av 191 lägenheter, sju lokaler och ett parkeringsgarage med över 300 platser.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att vara stomentreprenör vid byggnationen av Orminge Torg. Det är ett omfattande projekt och jag ser det som glädjande att bostadsprojekt påbörjas i rådande marknadsläge för att möta det behov som finns av bostäder, säger Stefan Paulsson, vd på K-Prefab.

Projektet uppförs i enlighet med Svanenföreskrifter. Produktionen av de prefabricerade betongelementen och montage kommer att ske etappvis med start under andra kvartalet 2024. Etapp två beräknas starta första kvartalet 2025.

Läs mer