MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Kampen mot svartjobb prisas!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

“Hon har med outtröttligt engagemang drivit kampen mot kriminalitet”

Ur vinnarmotiveringen till Stora Säkerhetspriset.

Jessica Löfström, vd för Ansvar Säkerhet, vann Stora Säkerhetspriset som är Säkerhetsbranschens pris.

Stora Säkerhetspriset tilldelas en person som verkar inom säkerhetsbranschen och som under det gångna året på ett utmärkande sätt har bidragit till branschens utveckling, nytänkande, synlighet eller framgång. 

Jessica Löfström startade Ansvar Säkerhet 2020, ett privat gransknings- och säkerhetsföretag som hjälper beställare och entreprenörer med bakgrundskontroller och uppföljning av företag vid upphandling. Allt för att undvika svartjobb.

Lyssna på intervjun med Jessica i podden om svartjobb med Fredrik & Roger!

I motivationen till priset läser vi ”Jessica Löfström är en inspirerande entreprenör och företagare som i över 20 års tid har arbetat för att motverka kriminalitet och förbättra arbetsvillkoren inom fastighets- och byggbranschen. Hon har med outtröttligt engagemang drivit kampen mot kriminalitet och exploatering, bland annat genom att starta företag med fokus på socialt ansvar och kompetens, publicera debattartiklar om säkerhet och ansvar i byggsektorn samt genom att skapa en fond mot svartjobb.”

Övriga nominerade var Carolina Angelis, grundare av Truesec Human Threat Intelligence på cybersäkerhetsbolager Truesec ,och Freddie Parrman, entreprenör och vd för Seriline.

Läs mer