MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

NCC och Strängbetong i nytt samarbete

Strängbetong och NCC samarbetar i nytt avtal

Strängbetong och NCC samarbetar i nytt avtal

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Initiativ för att minska klimatavtrycket.

NCC och Strängbetong har ingått ett nytt samarbetsavtal som innebär att klimatförbättrade betongelement alltid ska offereras som ett alternativ i kommande byggprojekt. Avtalet omfattar Strängbetongs certifierade produktlinje Green Spine Line® med håldäck, sandwichväggar, halvsandwichväggar och massivväggar.

– Tillsammans med NCC kan vi nu minska klimatavtrycket av nybyggnation tack vare våra klimatförbättrade produkter. Vår förhoppning är att det här initiativet kommer att driva hela branschen att använda produkter med ett lägre klimatavtryck, säger Stefan Ohlsson, vd på Strängbetong.

Dessutom har NCC och Strängbetong kommit överens om att utöka samarbetet kring att utveckla klimatförbättrade produkter. Ambitionen är att hitta nya innovativa och kostnadseffektiva sätt att minska klimatpåverkan från betongelement och stommar.

– Strängbetong och NCC har arbetat tillsammans i flertalet projekt under det senaste decenniet och det finns stora möjligheter att minska koldioxidutsläppen från prefabricerade betongprodukter med minst 20 procent vid användandet av Strängbetongs produkter inom Green Spine Line®, säger Dick Sjölund, category manager på NCC.

Klimatförbättrat i alla projekt!(

Strängbetong först i Sverige!

Läs mer