MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Next vill effektivisera byggbranschens inköp!

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Linköpingsbolaget Next One Technology lanserar en inköpsmodul med syfte att effektivisera inköpsprocessen för bygg- och entreprenadföretag.

– Stressade beslut och dåligt utvärderade inköp drar med sig stora ekonomiska konsekvenser i byggprojekt. Genom att samla inköpen i ett skräddarsytt molnbaserat systemstöd för alla som är involverade i inköpsfrågorna, så får våra kunder en betydligt mer välplanerad och strukturerad process, säger Gunilla Åberg, vd för Next. 

Inköp står normalt för en mycket stor del av kostnaden för byggprojekt och en väl genomarbetad inköpsprocess är avgörande för projektets ekonomiska utfall.  

– Med vår nya inköpsmodul skapar vi överblick och kontroll på projektinköpen, vilket minimerar inköpsriskerna och i förlängningen leder till en bättre projektmarginal för våra kunder, säger Gunilla Åberg.

Enligt Next ligger byggbranschen efter många andra branscher när det gäller digitalisering. Bara i Norden finns 130 000 företag med en stor efterfrågan på moderna tekniska lösningar i syfte att effektivisera sin verksamhet. Sedan starten 2014 har Next haft en stark tillväxt organiskt och vuxit genom flera förvärv och internationell expansion. 

– Vi banar ny mark och skapar nya arbetssätt för en hel bransch. Det fångas i vårt nya varumärkeskoncept ”Building new ways” och det lokala budskapet ”Det nya sättet att bygga”. Vi vill inte bara bidra till våra kunders digitalisering utan också till ett mer effektivt och lönsamt byggföretagande.

Next-koncernen har drygt 100 anställda och utöver tre kontor i Sverige även ett i Norge. Deras molnbaserade affärssystem och projektverktyg för små och medelstora byggföretag har över 45 000 användare i Norden, Tyskland och England.   


Läs mer