MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nollenergihotell prisas!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

“Skandinaviens mest energieffektiva hotellbyggnad!”

Skandinaviens första nollenergihotell, som dessutom är världens mest solcellstäta, tilldelas Solna stads miljöpris 2022. Genom 25 borrhål för geoenergi och totalt cirka 2 400 kvadratmeter solceller på fasad och tak produceras mer energi än vad som förbrukas i fastighetsenergi.

Hotellet, som är en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för long-stay och inrymmer Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor, invigdes i juni 2021.

Solna Stad motiverar beslutet att dela ut Miljöpriset till Fabege och Choice Hotels med följande ord:

”Årets pristagare har tillsammans skapat Skandinaviens mest energieffektiva hotellbyggnad. Hotell, kontor och longstay-lägenheter samlas i fastigheten som tack vare solceller, passivhusteknik och geoenergi är Skandinaviens första nollenergihotell. Med sina 2 400 kvadratmeter solceller är det världens mest solcellstäta hotell, där solenergin täcker hela årsförbrukningen av el.”

Läs mer