MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

“Jag är glad, hedrad och motiverad”

David Bogerius

Innovationsföretagen inom Almega har utsett en ny förbundsdirektör. Valet föll på Elin Lydahl som tillträder i december.

– Jag är glad, hedrad och motiverad för uppdraget. Våra teknik-, innovations- och kunskapsintensiva företag betyder enormt mycket för Sverige och jag ser fram emot att få bidra till deras fortsatta utveckling, säger Elin Lydahl.

Elin Lydahl har en bakgrund som civilingenjör med miljöfokus samt har studerat statsvetenskap. Hon har varit generalsekreterare inom Teknikföretagens branschgrupper och hållbarhetschef för teknikkonsultföretaget Sweco Energuide. Hon kommer närmast från en roll som vd på Tom Tits Experiment där hon jobbat för att öka intresset för tekniska utbildningar bland unga och sitter i ledningsgruppen för Telgekoncernen.

– Elin Lydahl har en gedigen bakgrund med en stor kunskap och förståelse för branschen och de samhällsutmaningar vi möter. Hon kommer leda Innovationsföretagen in i framtiden på ett fantastiskt sätt, säger Sara Lindmark, styrelseordförande för Innovationsföretagen.

Även Almegas vd, Ann Öberg, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Givet hennes bakgrund har Elin såväl en stor kunskap om branschen som en förståelse för Almega och Svenskt Näringsliv. Jag är övertygad om att hon kommer kunna bidra med nya tankar och idéer för hur branschen och hela tjänstesektorn ska få de bästa förutsättningarna, säger Ann Öberg.

Elin Lydahl efterträder Magnus Höij som förbundsdirektör för Innovationsföretagen och tillträder tjänsten den 1 december 2022.

Läs mer