MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny kanal ska mota oseriösa aktörer

Catharina Elmsäter-Svärd vd på Byggföretagen

Catharina Elmsäter-Svärd vd Byggföretagen

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Byggföretagen ger ut nyhetsbrev för schyssta beställare.

Catharina Elmsäter-Svärd Byggföretagen

För två år sedan startade Byggföretagen söktjänsten ”Schyssta byggare”  för beställare som söker seriösa utförare av byggtjänster. Nu tar man ännu ett steg och startar ett nyhetsbrev med fokus på offentlig upphandling, juridisk sakkunskap, aktuella frågor och goda exempel.

– Vår förhoppning är att nyhetsbrevet ska fungera som en trygg vägledare, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

En undersökning som Byggföretagen har låtit genomföra visar att tre av fyra bygg- och anläggningsföretag skulle medverka i fler offentliga upphandlingar om de hade mindre fokus på lägsta pris och större förutsebarhet när det gäller kravställning och uppföljning.

Sund konkurrens och schyssta villkor är ett gemensamt samhällsansvar. Faktorer som förfrågningsunderlag av för dålig kvalitet och bristande uppföljning av ställda krav ger konkurrensfördelar till oseriösa företag som inte följer regelverk och avtal, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Nyhetsbrevet kommer heta ”Upphandlaren – Nyheter och perspektiv för schyssta beställare” och gå ut till drygt 5 000 personer. Bland dessa finns kommunalråd, oppositionsråd, kommunchefer, näringslivschefer och upphandlingschefer.

Läs mer