MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny pumpbetong!

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Finja lanseras ny produkt i mellansegmentet!

Finja Betong utökar sin produktportfölj med Pumpbetong Grov, ett mellanting mellan vanlig, traditionell grovbetong och renodlad fabriksbetong.  

–Pumpbetong Grov kommer väl till pass när det gäller uppförandet av till exempel friggebodar, uteplatser och garage, säger Magnus Andersson, vice vd på Finja Betong.

Den nya produkten, hemmahörande i företagets gjutakategori, är framför allt framtagen för gjutningar av mindre plattor på mark samt utbyggnader likt altaner, terrasser och verandor men den fungerar även bra att använda till murar, pooler och fundament. Den är pumpbar kommer åt även i svårare terräng och besvärliga lutningar, där det annars hade varit betydligt mer utmanande att gjuta.

Med sin lätta konsistens är den nya produkten smidig att hantera och passar alltifrån 50 till 300 millimeter tjocka skikt. Betongen fungerar bäst i kombination med avsedd utrustning i form av planblandare och slangpump dimensionerade för ändamålet. Vad gäller förpackning och storlek levereras Pumpbetong Grov i praktiska, slitstarka och återvinningsbara plastsäckar om 25 kilo, vilka dessutom tillverkas av 50 procent återvunnen plast.

Läs mer