MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny Smidmek-stomme levereras i Borås!

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Peab ger Smidmek förnyat förtroende att projektera, leverera och montera prefabricerade betong- och stålstommar till ett nytt kvarter i Borås. Projektet Kasernen 1 ligger i Regementsstaden och rymmer 110 hyresrätter och 81 bostadsrätter.

Kvarteret byggs upp intill Smidmeks och Peabs tidigare bostadsprojekt Korpralen som beräknas vara inflyttningsbart hösten 2022. Produktionsmässigt är projekten väldigt lika varandra och Smidmek ansvarar för projektering, leverans och montage av en komplett betongstomme av bland annat innerväggar, balkonger och trappor. 

– Till en början var det tänkt att vi på första våningen skulle använda oss av prefabricerade betongväggar med ingjutet tegel. Men för att få bättre ekonomi i projektet gjorde vi ett omtag tillsammans med kunden och beslutade att i stället använda massivväggar på första våningen och utfackningsväggar uppåt i huset, säger Peter Alriksson, vice vd på Smidmek.

Smidmeks montage av stomme startar i augusti 2022 och beräknas vara klart till sommaren 2023.

Läs mer