MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny vd på Contractor i Umeå!

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Den 1 september tillträder Pelle Kriström som vd för Contractor Bygg i Umeå.

– Under alla år inom mark- och anläggning har jag haft en idé om att någon gång få återvända till byggbranschen där jag har mina rötter. Därför är jag glad att den här chansen dök upp. Jag har samarbetat med många på Contractor, bland annat under min tid på NCC, säger Pelle Kriström, som kommer närmast från en tjänst som Area Manager för vägserviceverksamheten på Terranor AB (tidigare NCC). 

Pelle Kriström är utbildad byggingenjör och har under sitt yrkesliv haft flera olika chefsroller, bland annat på Svevia och Bilfrakt. På NCC har han varit sedan 2016. 

– Pelle Kriström är helt rätt person för oss. Han är Umeåbo med bra lokalkännedom, stort kontaktnät och omvittnat bra på att bygga lag, säger Fredrik Andersson, koncernchef för Contractor.

Contractor Bygg startades 1910 och bedriver sin verksamhet från sex norrländska orter med målet att bli det ledande byggföretaget i norra Sverige. Koncernen, med huvudkontor i Skellefteå, har ca 500 anställda och omsätter ca 1 miljard kronor.

Läs mer