MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nya byggreglerna äventyrar brandsäkerheten!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

I halvårsskiftet 2024 kommer enligt planerna nya byggregler att publiceras.

I Brandskyddsföreningens podcast Brandsnack redogörs för förutsättningarna för det byggnadstekniska brandskyddet och bakgrunden till dagens regler. Behoven av nya byggregler diskuteras och även processen som återstår för de nya byggreglerna.

Möjlighet till innovation och minskade byggkostnader genom att minska regleringen sätts mot behovet av tydliga regler för säkerställa en bra brandsäkerhet. Innebär en minskad reglering möjligheter till genvägar för mindre seriösa aktörer? Kan certifierade byggprojekteringsföretag komma att bli aktuellt som ett sätt att säkerställa kvaliteten i byggprojekt?

Medverkande: Ola Johansson, riksdagsledamot, C, Mårten Lindström, projektledare för Samhällsbyggandets Regelforum och Ville Bexander, expert Brandskyddsföreningen.

Programledare: Roger Andersson.

Lyssna på programmet här!

Läs mer