MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Örebro får ECO-Prefab!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

“Korta transporter innebär dessutom lägre kostnader”.

/Tobias Landler, projektledare på Byggelement.

Byggelement levererar drygt 9 300 kvadratmeter plattbärlag och 2 800 kvadratmeter balkonger när kvarteret Hissmontören i Örebro växer fram. Projektet är ett samarbete med NA Bygg.

Betongelementen tillverkas i Byggelements fabrik i Katrineholm och består av deras produkt ECO-Prefab som där 35 procent av cementen i betongblandningen ersatts med slagg.

Tobias Landler, projektledare på Byggelement.

– Det är en naturlig utveckling eftersom kunderna blir alltmer miljömedvetna och det känns alltid extra bra att leverera till kunder i närområdet. Inte minst ur miljösynpunkt eftersom vi slipper långa transporter, säger Tobias Landler som är projektledare på Byggelement.

NA Bygg bygger totalt sju bostadshus i området Källeruds Park i Örebro. Husen blir 4–6 våningar höga och rymmer drygt 100 hyresrätter.

–Trots ändrade planer och risk för leveransförseningar på grund av Covid-19 så har produktionsplanen kunnat hållas, säger Adam Spaude, platschef, NA Bygg.

Läs mer