MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Thomas Concrete Group utökar tjänsterna i sin digitala plattform

Plattform för att minska miljöpåverkan

Thomas Concrete Group utökar tjänsterna i sin digitala plattform

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Thomas Concrete Group introducerar fler tjänster i sin molnbaserade plattform. Syftet är att optimera resursanvändningen, minska miljöpåverkan och effektivisera byggprocessen genom samarbete.

Med hjälp av applikationen Min Betong® kan Thomas Betongs kunder sedan tidigare följa betongleveranser och ta del av data för betongens specifika hållfasthetsutveckling i realtid. De kan också få prognoser för framtida hållfasthetsutveckling baserade på bland annat historiska mät- och väderdata.

Nu erbjuder bolaget även direkt kommunikation med samarbetspartners genom Thomas Digital Collaboration Platform. Det innebär att processer kan kopplas samman och automatiseras för ett effektivare logistikflöde, förbättrad spårbarhet och med detaljerad miljöinformation för ett minskat klimatavtryck.

– Samarbetet inom branschen är en avgörande framgångsfaktor och genom denna satsning vill vi driva digitaliseringen framåt. Syftet med plattformen är att möjliggöra optimering av resurser och arbetssätt, och att fungera som ett stöd för branschens ökade krav på redovisning av koldioxidavtryck, säger Anna Eliason, affärsutvecklingschef på Thomas Concrete Group.

Plattformen är byggd på moderna molntjänster för att möjliggöra ett optimerat informations- och leveransflöde både externt och internt.

– Ökad digitalisering och transparens i mätbara data är nyckeln för en effektiviserad arbetsprocess, rapportering och minskat klimatavtryck, alltså för ett hållbart samhällsbyggande, avslutar Lennart Björnström, COO, Thomas Concrete Group.

Läs mer