MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

SaltX inviger test- och researchcenter

SaltX inviger test- och researchcenter för tillverkning av kalk och cement utan koldioxidutsläpp

SaltX inviger test- och researchcenter för tillverkning av kalk och cement utan koldioxidutsläpp

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Stort steg för tillverkning av kalk och cement utan koldioxidutsläpp

Torsdagen den 16 november inviger SaltX Technology sin världsunika testanläggning för elektrifierad tillverkning av kalk och cement i Hofors, Electric Calciner Research Center. Anläggningen ligger till grund för industrialisering av tekniken som bland annat gör det möjligt att tillverka kalk och cement fritt från koldioxidutsläpp. 

Anläggningen utgör ett avgörande steg för industrialiseringen av tekniken som kommer användas i världens första helt elektrifierade anläggning för tillverkning av kalkprodukter redan 2025. Tekniken gör det möjligt att eliminera koldioxidutsläppen ur kalk- och cementindustrin.

SaltX Tecnology är ett svenskt greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som gör nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom storskaliga energilagringslösningar och elektrifieringsteknik för främst kalk- och cementindustrin.

Cementfri betong testas i Kiruna!

Läs mer