MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Sherif tar nästa pris!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Betonggalans stora profil prisas igen.

Mustafa Sherif på Afry har tilldelats Samhällsbyggarnas pris Clarence Morberg-priset 2022. Mustafa fick allas ögonbryn att höjas när han vann priset Ung&Tung på Betonggalan 2021 och dessutom fick folkets pris, Johan Silfwerbrandpriset.

Clarence Morberg-priset delas årligen ut till yngre yrkesverksam person. Pristagaren erhåller en prissumma om 20 000 kronor.

Juryns motivering:
Ordet inspiration kommer av latinets inspirerare: att andas in, andas på, blåsa liv i. Mustafa Sherif är genom sin oförtröttliga hängivenhet en inspiratör i ordets verkliga betydelse. Han andas samhällsbyggnad och blåser ständigt liv i vår bransch.
Det gäller inte minst bland de många unga – studenter och nyeutexaminerade – som vittnar om hans betydelse för deras studie- och karriärval. Att ledsaga studenter som skriver om barnvänliga städer är en del av hans kall för framtidens hållbara samhälle med människan i centrum. Det handlar också om engagemanget i de många organisationer och sammanslutningar som verkar för att främja och fördjupa branschen, liksom podcasten Urbanistica som har lyssnare i hela världen. Allt detta, och mer därtill, gör Mustafa Sherif till självklar mottagare av Clarence Morberg-priset.

Läs mer