MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Skapa plats för plantering

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Förnya trädgården genom att bygga vackra och originella odlingsbäddar.

Finja lanserar en ny DIY-beskrivning för att skapa inramade platser för plantering av olika slag. Med hjälp av beskrivningen ska det vara enkelt att lyckas med murade och putsade odlingsbäddar för blommor, kryddor och grönsaker m.m. 

Att mura och putsa sina odlingsbäddar har flera fördelar. Den stabila konstruktionen varar länge, är okänslig för fukt och mögel samtidigt som den sätter innehållet i fokus. Murade odlingsbäddar kommer dessutom upp en bit från marken, vilket resulterar i en bättre arbetsställning. Beroende på murblockens bredd kan du även få en bänk i alla väderstreck där du kan ta en paus. 

En iögonfallande plantering består av mer än växtlighet. Rama in din blomsterprakt i stilfulla odlingsbäddar som står emot väder och vind. Resultatet bidrar till en estetisk, lugn och fridfull utemiljö. En murad odlingsbädd gör med andra ord trädgården, eller terrassen, än mer njutbar, år efter år. 


Läs mer