MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
den 22 april avbryts arbetet på samtliga 100 arbetsplatser i Svevia för ett säkerhetsstopp. Anledningen; en oroande trend i olyckstalen

Svevia satsar på säkerhetsvecka

Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Svevia.

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Idag den 22 april avbryts arbetet på samtliga 100 arbetsplatser i Svevia för ett säkerhetsstopp. Anledningen; en oroande trend i olyckstalen, en ny vd och koncernchef som med erfarenhet av åtta dödsolyckor under sin yrkeskarriär har en hög ambition och klar vision om noll olyckor.

Under de senaste fyra åren har antalet allvarliga olyckor och incidenter inom bygg- och anläggningsbranschen ökat. Därför initierar Svevia nu sitt första säkerhetsstopp.

–Säkerhetsstoppet är en tydlig markering att säkerheten går före allt, även affären. Och det gäller för alla i hela företaget, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Svevia.

Säkerhetsstoppet markerar också starten för Svevias årliga säkerhetsvecka, som pågår mellan den 22–26 april. Under veckan kommer fokus att ligga på säkra beteenden som utgör grunden för en stark säkerhetskultur. Inom byggbranschen är mänskligt beteende en av de främsta orsakerna till olyckor och incidenter.

–När vi känner oss stressade tenderar vi att bryta mot rutiner och fatta hastiga och riskfyllda beslut. Genom att förstå och förändra beteenden vill vi minska risken för olyckor och skador. Precis så bra som Svevia är på att bygga och underhålla avgörande infrastruktur, ska vi bli på att bygga och underhålla den avgörande säkerhetskulturen, säger Joachim Hallengren.

Se Joachim Hallengren berätta om sina erfarenheter här

Fakta:
Säkerhetsstoppet innebär att hela verksamheten stannar upp för att gemensamt fokusera på det som är allra viktigast för Svevia – alla medarbetares säkerhet.

Läs mer