MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Thomas Concrete Group förvärvar merparten av aktierna i det polska betongföretaget Scanbet, med totalt 200 medarbetare och en årsomsättning på cirka 250 miljoner kronor.

Thomas köper mer i Polen

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Thomas Concrete Group förvärvar merparten av aktierna i det polska betongföretaget Scanbet, med totalt 200 medarbetare och en årsomsättning på cirka 250 miljoner kronor.

– Scanbet har länge verkat på den svenska och tyska marknaden och kompletterar vårt erbjudande av prefabricerad betong. I och med förvärvet får vi produktion och försäljning av dessa produkter i fler länder och kan i framtiden bättre parera en varierande marknadssituation och olika ekonomiska lägen i branschen, säger Hans Karlander, vd och koncernchef på Thomas Concrete Group.

Thomas Concrete Group har ägt 35 procent av aktierna i Scanbet sedan 2021. I och med förvärvet av ytterligare aktier blir bolaget majoritetsägare med totalt 84 procent. Resterande aktier kommer även i fortsättningen ägas av en av grundarna till Scanbet.

– Som majoritetsägare tar vi ett helhetsansvar för företaget och kan snabbt driva på utvecklingen framåt. Vi kommer se över marknadsmixen och utvärdera hur vi kan effektivisera verksamheten för att tillsammans bli ännu bättre, bland annat genom ökad digitalisering, teknisk utveckling och satsningar på fler hållbara lösningar till våra kunder, säger Hans Karlander.

Scanbet har producerat prefabricerade betongelement i drygt 30 år och har totalt 200 medarbetare. Förvärvet blev klart den 2 april, då även övertagandet skedde.

Läs mer