MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
K-Prefabs fabrik i Bollebygd varslar 20 personer om uppsägning.

Upp och ner för K-Prefab

K-Prefabs fabrik i Bollebygd varslar 20 personer om uppsägning.

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

K-Prefab meddelar både ny order och varsel om uppsägning i Bollebygd.

K-Prefabs fabrik i Bollebygd varslar 20 personer om uppsägning.
– Det är beklagligt att tvingas vidta den typen av åtgärder, men en minskad orderingång tvingar fram beslutet, säger K-Prefabs vd Stefan Paulsson till Borås Tidning.

Samtidigt meddelar företaget att man tecknat avtal med NCC om leverans av stomlösningar till nya utbildnings- och förvaringslokaler på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Slutkund åt NCC är Fortifikationsverket.

K-Prefab ska leverera stomlösningar inklusive montage till två byggnader varav den största omfattar 24 000 kvm. Lokalerna kommer innehålla bland annat hallar för lastbilar och materielunderhåll, specialsalar för teori- och simulatorutbildning, aula, kontor, omklädningsrum och teknikutrymmen. Byggnaden uppförs enligt standarden Miljöbyggnad Silver i tillämpliga delar.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med NCC i detta projekt. Att vi fått förtroendet att leverera till denna typ av byggnation visar på vår mångsidighet och flexibilitet som stomentreprenör, säger Stefan Paulsson.

Produktion av de prefabricerade betongelementen samt montage kommer att pågå under större delen av 2024.

Läs mer