MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Äntligen ytskyddsdagar!

Betongvärlden

Ylva Edwards

Ylva är teknisk doktor i Väg och banteknik samt docent i Brobyggnad vid KTH. Har arbetat på VTI, KTH och CBI Betonginstitutet/Rise. Driver sen 2017 egen konsultverksamhet i företaget Ylva Edwards Materialteknik AB. Ingår i Ytskyddsakademien och har medverkat i en lång rad forsknings- och utvecklingsprojekt.

Dagarna hade ett gediget program och en minimässa med 60 utställare.

Ytskyddsdagarna är evenemanget som med knallgrönt fokus gick av stapeln i Eriksbergshallen Göteborg 26-27 april i år. Med agendor om betong, broar, rostskydd, metall, trä, vattenverk/avloppsreningsverk med mera. Det handlar om så viktiga saker som renovering, ytskydd och förstärkning av konstruktioner i betong, metall och trä. Allt för ökad teknisk hållbarhet, bättre kapitalvård och mindre miljöpåverkan! Dagarna hade ett gediget program och en minimässa med 60 utställare.

Ytskyddsdagarna arrangeras sedan 2011 av Ytskyddsakademien i samarbete med en rad andra organisationer och anses vara Nordens största och bästa mötesplats för kunskapsspridning och nätverkaden kring just detta. Jag har varit med på samtliga, så det vill jag gärna intyga.

Inte nog med att det är superintressant, nyttigt och spännande. Det är dessutom vansinnigt trevligt! I år lyftes miljö och hållbarhet fram som ett tema liksom möjliga miljövinster genom renovering i stället för nyproduktion. Intressanta inlägg om till exempel kristallisering, polyurea, hårdbetong, renovering av svåra fogar, brandskydd av betong, beläggningssystem på P-däck, med mera ingick. På broagendan fanns både Högakustenbron och Guldbron med i programmet.

Med detta lilla blogginlägg vill jag därför redan nu slå ett slag för nästa Ytskyddsdagar 31 januari-1 februari 2023. Samma ställe och plats, med ännu fler deltagare och utställare.

Läs mer