MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

På besök hos STFG- Stockholms fordons- och transporttekniska gymnasium

Åsa tar sig an nästa generation

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa "Betongbruden" Karlström är på gymnasium och visar upp sin betongbil. Nu vet nästa generation vad de ska jobba med.

Jag är ju av den åsikten att det viktigt att vi i branschen syns så att folk vet att vi finns. Därför blev jag jätteglad när min arbetsgivare Grann Åkeri AB lät mig åka och besöka STFG- Stockholms fordons- och transporttekniska gymnasium för att visa upp bilen och prata om jobbet.

Skolan har utöver gymnasieutbildning till bland annat mekaniker, lastbilschaufför och busschaufför även vuxenutbildning och utbildning för invandrare som har ett utländskt körkort som behöver valideras. Läs mer här om gymnasiet här 

På besök hos STFG- Stockholms fordons- och transporttekniska gymnasium

Som en del av er kanske minns så hade jag en jätteduktig praktikant, Amanda, med mig därifrån i höstas. Hon hörde av sig häromdagen och berättade att hennes lärare behövde en betongbil att visa upp för eleverna som går betongkursen nu. Jag som gärna gör sådant här och dessutom tycker att det är viktigt frågade chefen och sedan fick de bestämma ett datum.

Så en fredag åkte jag dit och planen var att berätta om jobbet, visa upp bilen och svara på frågor. De som ville fick även prova på att köra rännan, från att vika ut den, manövrera genom en bana och fälla ihop.  Läraren hade tipsat alla elever oavsett kurs att man kunde komma och ställa frågor och tidvis var det rätt mycket folk på plats, kul!

Det blev ett par intensiva timmar. Amanda fick ansvaret för att hjälpa folk med rännkörningen, jag svarade på frågor för fulla muggar och överhörde att läraren berättade om bilen, jobbet och en och annan anekdot blev det också. Vi hade fullt upp alla tre, härligt!

När alla kände sig nöjda avslutade vi med att titta ner i roteraren och sedan blev jag bjuden på lunch på skolan med Amanda som sällskap. En väldigt trevlig dag med ett viktigt syfte och förhoppningsvis har vi lyckats locka en eller annan till branschen.

Titta på filmen från rännkörningen här

Läs mer