MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Praktikant Amanda imponerar

Åsa vägleder en praktikant från STFG- Stockholms transport- och fordonsteknisk.a gymnasium

Åsa vägleder en praktikant från STFG- Stockholms transport- och fordonsteknisk.a gymnasium

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa tar hand om 17-åring från gymnasiet.

Just nu har jag en praktikant från STFG- Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium. Hon heter Amanda, är 17 år och går i tvåan och hon har valt inriktningen Betong/specialtransporter. Hon började åka med mig i måndags och hittills har vi hunnit lossa till slangpump och mastpump, gått igenom hur man spolar roteraren med mera. Vi har även pratat säkerhet, betongsorter, tillsatsmedel och chaufförsvett och etikett. Efter en hyfsat normal arbetsdag första dagen blev det sedan en tidig start där vi möttes i Tumba 04.45.

Vi fick en körning långt ut på Djurhamn där Svenssons Betong gjöt en platta, perfekt för en praktikant att prova på lossning till mastpump. Hon fick köra roteraren från balkongen så stod jag på pumpen och var beredd att stötta med fjärrkontrollen ifall det behövdes. (Det får absolut inte bli tomt i pumpbaljan för då blir det ett luftskott som är farligt för betongarna). Därefter blev det rast och lång väntetid och sedan ett jobb till innan hemgång.

13 timmar senare, vid 18, parkerade vi i Tumba. Dagen efter hade vi utställningstid kl 05.15 i Västberga, vilket innebar start från Tumba 04.15! Hade jag vetat att det skulle bli så tidig utställning hade jag inte tackat ja till övertiden och vi fick ta en förkortad dygnsvila för att få ihop det. jag som lägger mig senast kl 20 fick det tajt att hinna duscha/käka/fixa iordning inför morgondagen och värre var det såklart för Amanda. Jag måste medge att jag var skeptisk till om hon skulle dyka upp den morgonen men jodå, startade hemifrån 03.30 och kom i tid, imponerande!

Liljevalchs+ tar examen!

Läs mer