MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Betongbruden på Betonggalan

Betonggalan är branschens största event.

Betonggalan är branschens största event.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Recension av branschens största event.

Så var då årets Betonggala avklarad. Lika trevlig som alltid med ett mycket väl sammansatt program med intressant innehåll. Utöver en lägesrapport och tankar om framtiden för branschen som Thomas Betongs vd Carina Edblad och Veidekkes kommersiella direktör Lennart Weiss höll så fanns det som vanligt möjlighet att lyssna på föredrag av de nominerade till årets priser och så hade vi även utställarna såklart.

Denna gång hade vi både en del trogna utställare som till exempel galans huvudsponsor Mapei samt en del nya som till exemple Cool Wall som kan trycka vertikalt, riktigt häftigt och man blir inspirerad bara av tanken på vad som skulle kunna göras med exempelvis tomma betongväggar. Det fanns även ett par företag som erbjuder utbildningar inom betong, det ena är forskningsinstitutet RISE och det andra företaget heter Sifu. Förhoppningsvis får jag möjlighet att gå någon utbildning framöver.. 

Mapei hade en release för sitt nya miljövänligare system för invändig tvättning av betongbilar, mycket intressant och det kommer jag att återkomma till framöver. Craft studio var där och visade sina superfina betongprodukter och när man blev trött kunde man vila på en 3D-printad betongstol hos Concrete Print. 
I prisutdelningen var det Thomas Betong som var den stora vinnaren, dels blev de Årets varumärke och dels vann VD Carina Edblad ISO-betongs pris som Årets Legend, stort grattis till dem och självklart till alla övriga vinnare.

Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig gala och man ser redan fram emot nästa.

Här är vinnarna!

Läs mer