MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

En vecka i grönskan

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

På uppdrag i Rosersberg, Norsborg, Hornstull, Bromsten och Nacka.

Denna vecka har jag levererat betong till kommande laddställ för lastbilar i Rosersberg, plintar till en blivande förskola i Norsborg och stödmurar i Förbifarten. Det har även gjutits vad jag tror är en blivande perrong i nya tunnelbanan och så en del sprutbetong som vanligt.

En trött gammal kaj på Hornstulls strand fick stöttning genom gjutning under vattnet. Där fick jag stå inbackad under ett träd så när jag skulle upp på balkongen och fylla på flytmedel fick jag leta mig fram i grönskan!

Onsdagen blev det stådag, vilket jag har velat ha en tid nu så det var ju bra. Hade en bedrövlig natt med ont i musklerna och var inte i något vidare bra skick när jag kom till fabriken på onsdag morgon. Hade tänkt göra lite grejer med bilen men en del fick strykas eftersom det var en fortsättning på det som hade gett mig ont. Jag kröp i alla fall ner i roteraren och kollade hur den såg ut. Bilen är ju nybilad sedan en månad så det satt bara ett tunnare lager som jag kunde banka bort med en slägga.

Därefter åkte jag med personbilen till Skanskas fabrik i Bromsten och hämtade lite grejer jag behövde, bland annat spolarvätska. Vi har det på fat där vilket blir billigare än att köpa på macken så när jag har stådag brukar jag åka och hämta några dunkar. Det blev en stunds trevligt prat med kollegor också innan jag åkte tillbaks till Hammarby.

Dagens höjdpunkt blev lunch på Heat Nacka Strand. Har ni inte ätit på någon av Heat´s restauranger så rekommenderas det verkligen. Alltid väldigt vällagad och jättegod husmanskost. Idag råkade det dessutom vara glassbuffe´till efterrätt. Jag är tacksam över att det inte går att parkera lastbilen där för det är inte direkt optimalt för viktnedgången att luncha där. Jag brukar passa på när jag är ledig/har stådag, det är friskvård för själen! 


Läs mer