MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Ytskyddsakademien på Fastighetsmässan.

Fastigheter i fokus

Ylva Edwards

Ylva är teknisk doktor i Väg och banteknik samt docent i Brobyggnad vid KTH. Har arbetat på VTI, KTH och CBI Betonginstitutet/Rise. Driver sen 2017 egen konsultverksamhet i företaget Ylva Edwards Materialteknik AB. Ingår i Ytskyddsakademien och har medverkat i en lång rad forsknings- och utvecklingsprojekt.

Ylva Edwards besöker Fastighetsmässan.

Vilket tryck det var på fastighetsmässan i Kista den 15-16 mar. Det fullstandigt kryllade av folk bland utställningsmontrar av olika slag.

Inte minst gällde detta Ytskyddsakademiens monter som var hårt bemannad av ett tiotal laddade medlemmar från Ytskyddsakademien. Där samtalade vi med besökare som ville veta mer om hur de kan öka livslängden på sina fastigheter samt om specifika utmaningar och teknologier. Här erbjöds utbildning och kurser. Vi slog förstås också ett slag för nästa Ytskyddsdagar 7-8 februari 2024 i Stockholm och delade frikostigt ut VIP-biljetter till dessa.

YtskyddsAkademien startades 2020 (som jag redan nämnt i en tidigare blogg) för att ge beställare, konsulter och entreprenörer bästa möjliga rådgivning för att kunna öka hållbarheten och förbättra kapitalvården för utrustningar och konstruktioner i betong och metall.

För att bli invald som medlem i Ytskyddsakademien krävs minst 20 års erfarenhet inom specifikt arbetsområde. Man behöver också vara en välrenommerad person inom sin bransch och ha dokumenterade unika kunskaper. Inga svårigheter med att arbeta över kunskapsgränserna är ytterligare ett viktigt krav. Ytskyddsakademien har även en rad så kallade hedersmedlemmar med 30 till 40 års spetskompetens.

YtskyddsAkademiens vision är att personer med spetskompetenser i samarbete kan åstadkomma bästa möjliga renovering, ytskydd och förstärkning av metall och betong. Detta kommer i sin tur att innebära ökad livslängd, bättre kapitalvård och minskad miljöpåverkan.

Kunskapsförmedling sker genom utbildningar och rådgivningar åt de beställare, konsulter, entreprenörer, tillverkare m.fl som så önskar.

Läs gärna mer på www.ytskyddsakademien.se och på www.ytskydd.com

För att återgå till resten av Fastighetsmässan så ingick ett par hundra utställningsmontrar rörande drift och underhåll av fastigheter, energioptimering, säkerhet, konsulttjänster, utomhusmiljö, elektiska fordon m m. I utställningshallen fanns också två scener där föredrag rullade på under båda dagarna.

Trevlig, intressant och mycket lyckad tillställning!

Ny bloggare: Tuva!

Läs mer