MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Glad påsk!

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbruden hissar och dissar.

Dags för påsk och jag  tog en extra dag ledigt för att resa till Blåkul…jag menar familjen. Det har varit en jobbig start på veckan med en del tråkiga händelser så det ska verkligen bli skönt att komma iväg till familjen några dagar. Denna vecka tänkte jag passa på med lite hiss och diss:

Topp tre DISS:
1. Dubbelmoral. Den fint putsade ytan i byggbranschens arbetsmiljö som när man börjar peta på den faller som ett korthus. Mängder med ambitiösa kurser och policys som inte leder till någonting alls. Den senaste kursen jag gjorde lärde mig åt vilket håll roteraren ska snurra när jag transporterar betongen. Jag har kört betong i nio år…
2. Vår arbetsmiljö ute på vägarna. Dålig väghållning, livsfarliga trafikanter och kunder som inte förstår eller skiter i begreppet “farbar väg”.
3. Den evighetslånga vintern. 

Topp tre HISS:
1. Våren! Den känns avlägsen men den kommer. Första balkongfikan avklarad i helgen som var. Ingen inglasning och bara en fleecejacka på, solen värmde!
2. Barracudan. Min Plymouth Barracuda-66 som är på renovering hos Sixpack Custom i Strängnäs är nu lackad och jag håller på att montera tillbaks grejer på den. Planen är att den ska få rulla i sommar men det finns fortfarande mycket jobb kvar att göra. Den blir så fin, jag kan inte fatta att det är min bil.


3. BetongFramtid. Äntligen dags igen och detta är väl ett vårtecken om något.

Med dessa ord hoppas jag att ni får en toppenfin helg, Glad Påsk!


Läs mer