MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Asplund Betong som har vunnit utmärkelsen Årets Unga Företagare i Nynäshamn.

Grattis till Asplund Betong!

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa ”Betongbruden” Karlström är hemma efter en 11-timmarsdag. Då är det dags för en blogg, den här gången om Asplund Betong.

Denna vecka vill jag berätta om Asplund Betong som har vunnit utmärkelsen Årets Unga Företagare i Nynäshamn. Utmärkelsen ges till en företagare under 35 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som uppnått något extra med sitt företagande.

Asplund Betong drivs av bröderna Dennis och Douglas Asplund som hittade in i branschen via GTAB. Dennis hade hoppat av skolan som 16-åring och började jobba i stället och efter många år på GTAB startade han och Douglas företaget i början av 2019. Då hade Douglas jobbat extra på GTAB under ett par år.

Asplund Betong som har vunnit utmärkelsen Årets Unga Företagare i Nynäshamn.

Idag är de fem stycken på firman och de inriktar sig främst på pumpning och själva gjutningen och låter andra bygga formarna. Deras mål är att vara bäst på det de gör och de menar att med färre olika arbetsmoment finns det mer tid till att förfina det man gör vilket låter vettigt i mina öron. En restaurang når en högre nivå enklare med några få rätter gjorda med perfektion än om de har ett större utbud.

De har en mastpump och två minipumpar/slangpumpar och de är klass 1-utbildade (så gott som alla gjutningar behöver övervakas av en Klass 1:a, har inte företaget någon egen får man ta in någon utomstående).

Asplund är alltid lika trevliga att jobba med och det känns riktigt roligt att de har fått den här utmärkelsen. Det är ingen tvekan om att grabbarna i firman har jobbat hårt och det är kul att det går bra för dem. Välförtjänt tycker många i branschen, stort grattis!

Läs mer