MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Grävare hade behövts

Betongbruden ute i mjukmarkerna.

Betongbruden ute i mjukmarkerna.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbruden ute i mjukmarkerna.

Jag fick en körning en bra bit ut på landet. När jag börjar närma mig adressen så vill fröken i GPS:en att jag ska köra in på en väg med max fyra ton totalvikt. Ropar upp en kollega som varit hos kunden före mig och frågar om det stämmer. Känns onödigt att åka in där med 20 ton om det skulle visa sig vara fel väg. Det var dock rätt väg och jag fick även veta att när GPS:en säger att det är cirka 300 meter kvar så ska jag backa sista biten.

Kommer fram till en grusväg och börjar backa. Jag känner direkt att vägen är mjuk och den är bara precis bredare än lastbilen, så här gäller det att inte hamna ute i kanterna för de bär garanterat inte. Efter en liten stund kommer jag till en backe så jag tar sats för att öka chansen att komma upp men det tar stopp. Kör fram, tar till alla tekniska knep som finns för att öka trycket på drivaxeln och backar igen. Stopp igen så jag går ut och kollar. Vägen består i princip av ett lass sand som någon har hällt ut och sedan inte gjort något med. Lös sand/grus plus lastbil är ingen bra kombo.

Kunden kommer ner och vi konstaterar att antingen behövs en grävare som fixar vägen nu på direkten eller så får vi försöka med att jag kör upp istället. Jag kommer inte stå så bra mot formen då men närmare än där jag står i backen iaf! Vänder bilen och kör uppför backen utan problem.

Väl Inne på kundens gård så får jag klämma in mig på en minimal uppfart där jag har en fast planka utmed uppfarten på högersidan och ett uthus plus en hönsgård på vänstersidan. Mjukt här också. Får klättra ut på passagerarsidan men kan lägga betongen där kunden vill ha den och sen nöjd och glad backa tillbaks ut på vägen och åka hemåt.”

Var är tillverkarna?!

Läs mer