MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ingen glass före frukost!

Betongbruden i trånga utrymmen

Betongbruden i trånga utrymmen

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa står emot stora frestelser!

Satte mig i lastbilen kl 05.00 imorse och begav mig iväg till fabriken. Där fick jag lass strax efter kl 06 och målet var en adress i centrala Stockholm, ett bygge jag inte har varit på tidigare. Kommer fram, ser bygget men inget folk så jag fortsätter fram en bit och stannar sedan och ringer kunden. Det visade sig att jag skulle svängt in höger strax före bygget så jag gör ett par rundpallar och kör in på rätt gata. Ser en slangpump stå inklämd mellan staket och byggställningar och tänker att det här kan bli lite bökigt.

Vänder bilen och börjar backa mot pumpen. På vänster sida måste jag ligga så nära en stolpe det bara går för att få plats. I spegeln ser det ut som något på stolpen har kontakt med bakdäcket men när jag kollar bak ser jag att det bara är en mjuk lyftstropp så jag fortsätter. Kommer på plats men upptäcker att det är så trångt att jag inte kommer ut! Manövrerar bilen lite grann så går det att klämma sig ut.

Blir lite full i skratt när jag ser att det är Robin som pumpar. Han är en duktig och trevlig pumpförare men han har en tendens att hamna på riktiga skitställen. Så jag konstaterade att “det kunde man ju ge sig fan på att det var du som stod här”. Vi sätter igång och lossar och det går rätt sakta med fler stopp. Jag har inte hunnit få i mig frukost ännu så den där kanelbulledoften från affären tvärs över gatan är himmelsk. Jag tycker dock att det är orimligt att behöva jobba under sådana förhållanden.

Precis när jag ska åka kommer kunden och frågar om jag vill ha glass! Jag älskar glass men tackade faktiskt nej till förmån för frukosten faktiskt. Den smakade underbart på väg för att hämta nästa lass

Kriget sätter fokus på betongen!

Läs mer