MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Åsa Betongbruden Karlström på nattjobb

Nu kör jag lite nattjobb

Åsa Betongbruden Karlström på nattjobb

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

I slutet av förra veckan fick jag ett nattjobb. Jag skulle börja 03.30 på fabriken i Västberga.

Det var sex kubikmeter kantstensbetong som skulle köras, lossning i skopa. Inte så jättevanligt med den typen av jobb mitt i natten så jag funderade lite på varför. Klockan ringde 02.30 och jag kravlade iväg för att hämta lastbilen. Tidigare var jag inte så förtjust i nattjobb men jag har lärt mig uppskatta det mer och mer. Det är lagom mycket trafik ute och ofta en lite annan typ av stämning på natten, mysigt är kanske ett starkt ord men i brist på bättre.

Jag får mitt lass och beger mig till kunden. När jag kommer fram ser jag att det ska sättas kantsten till en refug mitt i en hårt trafikerad väg, därav den tidiga timmen. Man behöver stänga av ena halvan av vägen för att kunna jobba och det skulle bli lynchstämning bland trafikanterna om man gjorde det på dagen.

På plats väntar några trevliga killar och en grävmaskin. Jag hoppar ut och börjar med att smörja in maskinens skopa med formolja för att undvika att betongen bränner fast och göra det lättare att få rent. Sedan börjar jag lossa till maskinens skopa, maskinen åker sedan iväg och häller betongen på båda sidorna av kantstenen som vilar i exakt höjd med hjälp av träkilar. Två killar ser till att det fylls ut och jämnas till. Medan tömningarna i skopan småpratar jag med den ena vakten och med verkaren.

När vi är klara med jobbet har jag betong kvar och det visar sig räcka precis till några meter kantsten en bit bort som inte blev klart tidigare, perfekt! Åker därifrån efter ett väldigt trevligt nattjobb.

Läs mer