MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Åsa "Betongbruden" Karlström har haft prakikant Amanda på återbesök. Nu är hon 18 år och går andra terminen. Följ med på en tur!

Praktikant-Amanda är tillbaka!

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa "Betongbruden" Karlström har haft prakikant Amanda på återbesök. Nu är hon 18 år och går andra terminen. Följ med på en tur!

Kommer ni ihåg den duktiga praktikanten Amanda från STFG som var med mig i höstas? Nu var det dags för ny praktik och Amanda ville komma tillbaka, jättekul! Nu går hon andra året på gymnasiet, har precis fyllt 18 och tog bilkörkortet fem dagar innan hon började praktiken denna gång.

Skillnaden nu mot i höstas var att nu skulle hon dessutom övningsköra med mig. Egentligen är hon för ung men fordonsgymnasierna har undantag. Därmed behövs heller ingen handledarutbildning för mig utan allt sköts via skolan. Jag har lärt upp ett gäng nya betongbilschaufförer men detta blir min första övningskörning, väldigt roligt.

Första dagen på praktiken fick hon åka med och sköta lossningarna och datorn. Eftersom det är lite speciellt med betongbilarnas höga tyngdpunkt så ville jag att hon skulle få prova först med tom bil, dels för att bekanta sig med bilen och dels för att jag skulle se på vilken nivå hon låg. På filmen kan ni följa hennes första körning, från Länna till Tumba.

Vid det tillfället har hon alltså haft körkort för personbil i fem dagar och hade kört lastbil i trafiken tre gånger lokalt i Kungens kurva/Sätra. Lite klassiska nybörjarmissar men det gick fint och dagen därpå körde hon med lass till både Orminge C och Hökarängen och fick beröm av en verkare som tyckte att hon körde lugnt och fint. Bra start.

Häng med på en tur!

Läs mer