MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Sjödrama med lyckligt slut

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Jag och en kollega plus en slangpump skulle ut i skärgården. När vi kom till färjeläget så var inte båten där men efter ett par minuter kommer den. Den lägger till och sedan ser jag att kapten pratar i telefon och efter en liten stund kommer han joggande till oss och förklarar att vi får avvakta ett tag för hans kollega har nyss tuppat av i styrhytten och ambulansen är på väg.

Jag säger till kapten att jag är undersköterska och att jag kan gå upp till kollegan och titta till honom. Min tanke med det var att alla är inte bekväma med sådana här situationer (vilket självklart inte är något konstigt) och om han skulle tuppa av igen så är det inget som skrämmer mig, jag vet hur jag ska agera.

Väl däruppe möts jag av en trött men vaken man så jag pratar lite med honom för att försöka få en bild av hur han mår medan vi väntar på ambulansen. Helikoptern är på plats rätt snart och imponerande kort tid efter kommer ambulansen, vi är ändå rätt långt ut från staden.

Jag går iland och håller mig ur vägen när sjukvårdarna kommer. De undersöker honom i ambulansen och sedan beslutas det att han får åka med helikoptern till sjukhus, inte för att det är bråttom utan för att det är långt att köra.

Vi hann lagom köpa varsin glass innan helikoptern lämnat, ersättare anlänt och vi kunde åka ut till ön för att gjuta plintar till ett blivande utegym. När vi några timmar senare körde iland på fastlandet igen fick jag veta att sjuklingen mår mycket bättre, skönt!

Jag vill passa på att be er kolla in denna insamling. I höstas råkade en ukrainsk lastbilschaufför ut för ett helt oprovocerat, genuint elakt och helt meningslöst dåd och en bekant till mig blev så illa berörd att han valde att ta kontakt med advokaten och startade sedan en insamling till mannen.  För mer information, läs mer här:
https://www.gofundme.com/f/stod-till-attackerad-ukrainsk-lastbilschauffor

Ha en fin helg och var rädd om varandra!


Läs mer