MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Skitjobb med bilen

Jobbet som lastbilschaufför innebär även ansvaret för att bilen hålls i ett bra skick.

Jobbet som lastbilschaufför innebär även ansvaret för att bilen hålls i ett bra skick.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Filmtajm med Betongbruden.

Jobbet som lastbilschaufför innebär inte bara att köra en stor bil och frakta grejer kors och tvärs. I jobbet ingår även ansvaret för att bilen hålls i ett bra skick. Det är ditt ansvar att ha koll på saker som belysning, däcktryck, vätskor, smörja det som ska smörjas enligt rätt intervall och att säga till när det uppstår saker som behöver åtgärdas. Enklare reparationer bör man fixa själv.

Förr var detta en självklarhet på ett helt annat sätt än det är idag. Många nya verkar tro att det räcker att hålla i ratten i åtta timmar och sedan gå hem, det är helt fel. Att köra lastbil är mycket mer än så. Med det sagt hade jag en stunds riktigt skitjobb att pyssla med häromdagen, se mer här:  https://youtu.be/Cwfbx8bZYFs

Hur svårt ska det vara?

Läs mer