MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Smiter in hos Swerock!

Betongbruden på besök hos Swerock

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa tar en paus hos konkurrenterna. Eller?

Jag skulle på läkarbesök en fredag och eftersom det är svårt att få till sådant med mitt jobb så tog jag ledigt hela dagen. Efter att ha klarat av läkarbesöket satte jag fart norrut mot Rosersberg och Swerocks kontor där en polare jobbar.  Swerock som ingår i Peab-koncernen är en av Sveriges största betongleverantörer. De har betongfabriker på 40 orter samt mobila enheter som blandar på plats och de jobbar både med företag och privatpersoner. De är även en av Sveriges största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen.

För den som gillar betong rekommenderas en sväng till deras kontor i Rosersberg. Såväl utvändigt som invöändigt syns kärleken till materialet. Utanför  finns det olika sorter av mönstrad markbetong (notera särskilt den som ser ut som trä), pigmenterad betong, fina blomkrukor och en uppsättning helt bedårande trädgårdsmöbler som jag hemskt gärna skulle vilja ha gjutform till. Att de troligast behöver flyttas med kranbil är ett sekundärt bekymmer.

När man kommer in finns det en riktigt häftig receptionsdisk och synliga väggar av rå betong
som harmoniserar fint med resten av inredningen. En trappa upp står deras modell av en betongbil som har varit med på Betonggalan, den skapar såklart också ett visst habegär för en betongsamlare som mig.

Det blev en stunds trevligt samtal om allt från arbetsmiljö, kör och vilotider, betong och en del annat. Jag har tidigare besökt Luja Betong så det var kul att kunna pricka av även Swerock. Jag har kört litegrann åt Swerock här i Stockholm, bland annat en minnesvärd sprutbetongsgjutning i den befintliga tunnelbanan en påskhelg. Det var även Swerock jag körde åt när jag var i Särna och jobbade för ett par år sedan, det var bland det roligaste jag gjort i jobbväg. Särna blev väldigt speciellt för mig och jag skulle väldigt gärna åka dit och jobba igen.

Tack till Swerock för att jag fick hälsa på!

Swerock världsunika!

Året som gick!

Läs mer