MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Specialisterna rakar

Killarna på SEBAB Betongspecialisten

Killarna på SEBAB Betongspecialisten

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

När rännan inte räcker till!

Killarna på SEBAB Betongspecialisten skulle gjuta en liten platta till ett blivande “hotellrum” på en tomt i Långbro inte långt från Älvsjö. Kunden skulle bygga ett litet hus med sovdel, bar, bastu (och kallbad har jag för mig) och sedan hyra ut det. När jag kommer fram så möter de upp och visar var jag ska köra in rännan för att lossa. Det är lite trångt med en container, en häck och en liten villagata men de förklarar att jag kan blockera vägen, det går att köra runt.

Jag backar in bilen så långt in på tomten som jag törs, det är rätt lerigt så drivhjulen vill jag helst ha kvar på fast mark. Bakdelen står ända upp i häcken men ändå fattas det ett par meter på rännan för att nå hela vägen. Killarna löser det genom att raka ut betongen. Efter en stund är hela plattan lagd och jag kan spola rännan.

SEBAB Betongspecialisten startades 1994 av Anders “Sture” Sturesson och en kompanjon, då under namnet S-E Betongspecialisten AB. 2007 valde man att gå skilda vägar och då öppnades SEBAB. 
De utför alla typer av betongarbeten såsom armering, gjutning & avjämningsarbeten. De erbjuder också helhetslösningar med formsättning, isolering, armering och gjutning. De utför allt från “små” jobb till större industriplattor.   De är en liten men tight styrka och yrkesstoltheten är stor. Samtliga betongare innehar yrkesbevis och har mångårig erfarenhet. Helt enkelt duktiga killar som tål att jämföras! 

Eleven och den spruckna formen!

Läs mer