MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Åsa, Betongbruden, Karlström kör betong i hela Stockholm.

Stureplan på morgonkvisten

Åsa, Betongbruden, Karlström kör betong i hela Stockholm.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa, Betongbruden, Karlström går upp kl. 02.30 för att ta sig till Stureplan. Där träffar hon vakter som värda sin vikt i guld.

Den här veckan har det varit full rulle. I tisdags började jag 04.30 vilket innebar uppstigning 02.30, lite väl tidigt kan jag tycka men det var faktiskt frivilligt! Sedan tidigare under mina år som betongbilschaffis är jag van vid att det oftast är något specialjobb när man börjar sådär mitt i natten, men det här var inget sådant. Det var bara det att bygget låg i ett industriområde så man behövde inte ta hänsyn till regeln om att inte störa före kl 07.00.

Utöver det så har veckan bjudit på en hel del jobb inne i stan. Under Sturegallerian göt man nytt golv och för att komma till slangpumpen där fick man backa över torget vid “Svampen”. Det gäller att ha koll åt alla håll samtidigt för folk hajar inte hur dåligt de syns utan klämmer sig gärna emellan bilen och en vägg och räknar med att de syns.

slideshow image

Givetvis fick jag hjälp av en vakt men de får man aldrig lita helt på, de är bara ett komplement. Inte så bara, bra vakter är värda guld för oss. Jag konstaterade när jag stod där och lossade att sådär nära Sturegallerian har jag aldrig varit, det är inte riktigt min del av stan!

Vi hade också ett jobb inne på Mäster Samuelsgatan dit jag körde flera lass till en mastpump. Där hade de för få vakter, två stackars killar skulle stänga av så att jag kunde vända i korsningen mellan Mäster Samuel och Regeringsgatan, en ganska stor och vältrafikerad korsning där man dessutom har gjort “latmansövergångsställe” diagonalt över korsningen.

Man skulle kunna tro att de varningsljus vi har på bilarna underlättar men så är det inte alls. Jag hade saftblandarna på både fram och bak plus blinkers att jag skulle svänga höger.

Ändå fick jag nästan en taxi inkörd i baken när jag stannade för att backa in på bygget. De ska vara yrkeschaufförer… hade han varit det hade han avvaktat tills han såg vart jag tänkte ta vägen eftersom jag varnade för att jag skulle hitta på något.

När jag stod därinne och lossade upptäckte jag ett annorlunda P-hus och jag blev lite förtjust. Jag är inte helt säker på att jag faktiskt gillar det, jag vill helst ha 1800-talsarkitektur typ, men det sticker ut och sådant är alltid roligt. Hörni… Sol och nio grader varmt på dagen i torsdags, livsandarna vaknar. Som jag har längtat!

Läs mer