MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Betongbruden bloggar på Betongvärlden.

Tratten riktad av spolhuset!

Betongbruden bloggar på Betongvärlden.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbruden bloggar på Betongvärlden från verkligheten. Varje dag far hon runt i roterbil och tar oss med.

Jag började veckan med att åka till RJ Mekan och fixa min ilastningstratt som jag tyvärr “riktade” med hjälp av spolhuset… Man lyfter tratten vid spolning och måste sedan sänka ner den innan man kör ut från spolhuset annars tar den i. Vissa dagar är man inte lika skärpt som andra så tyvärr blev det min tur i förra veckan. Jäkligt irriterande, jag har inte gjort det hittills under mina 9,5 år. Efter lite hjälp av hjullastaren och duktiga killar i verkstaden var tratten i ok skick igen.

Efter det har det varit full rulle. Det verkar vara slutspurt inför julledigheten för vi har haft rätt mycket att göra både vi på Swerock och mina kollegor på Skanska. Skanska hade en 1100-kubiksgjutning som flöt på riktigt fint, sådant är kul. Den var till och med chefen med och körde.

slideshow image

Jag var på Södertäljefabriken en dag och körde och fick ett jobb utåt Järna som skulle vara lite knepigt att hitta fram till. Körde enligt instruktioner till att börja med och följde sedan GPS ‘en som ville ha in mig på en snötäckt men sandad grusväg. När jag hade åkt en bit på den ville den att jag ska ta in höger, på en oplogad liten skogsväg med stenar och en bom framför… Jag fortsatte framåt och hittade en korsning att vända i. På väg tillbaks vill den att jag kör ut på stora vägen igen men precis då ser jag en kollega komma från en anslutande väg- perfekt!

fin vinterväg och hittar sedan pumpen. Medan jag lossar ser jag hur solen börjar komma upp mellan de snötäckta träden. Jag är inget fan av vinter och kyla men man får medge att det är väldigt vackert ute nu.

Betongbruden bloggar på Betongvärlden.

Betongbruden bloggar på Betongvärlden.

Läs mer