MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Var är tillverkarna?!

Betongbruden rapporterar från Betonggalan.

Betonggalan på Waterfront.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa rapporterar från Betonggalan och hon fattar inte varför tillverkarna inte är där!

Äntligen var det dags för gala igen! Betongvärldens gala gick av stapeln på Waterfront i Stockholm och jag var självklart där. Med mig hade jag en kollega från ett annat åkeri och några chefer. Vi kom dit vid två och min tanke var att lyssna på föreläsningarna men jag fastnade ute hos utställarna istället.

Först hälsade jag på hos Concrete Print, sedan pratade vi lite grann med Skako och efter det blev det en bra stund hos Isobetong. Isobetong jobbar med ett spännande koncept, inte minst ur miljösynpunkt, och planen är att framöver hänga med dem ut på jobb och kolla närmare på vad de gör. 

Jag hann även med ett samtal om bland annat arbetsmiljö med Thomas Betongs vd Carina Edblad och vi kom även in på min samling av betong/cementrelaterade saker. Hon visste att de hade kvar saker från Färdig Betong som inte finns längre vilket såklart är väldigt intressant för min del.

Arbetsmiljö diskuterades även med flera andra, bland annat en av Betongindustris fabrikschefer. Hos Craft Studio tittade vi på deras fina betongföremål och roades av skylten med texten “man får klappa betongen”. Det var huvudet på spiken för helt utan luftporer ser deras betong väldigt len ut, man vill klappa! Representanter från Mapei pratades det också med och även de sade sig ha bidrag till min samling, verkligen snällt.

En av de största behållningarna av galan eller liknande tillställningar är utan tvekan möjligheterna till diskussioner som man kanske inte har tid eller möjlighet till i vardagen. Det finns en hel del ganska stora saker som branschen behöver jobba med och att mötas “över gränserna” ger ökad förståelse för vars och ens upplevda problem vilket bör kunna bidra till förbättringar.

Ola Serneke på Betonggalan!

Utöver allt trevligt prat hann jag lyssna på tre föreläsningar från nominerade samt Ola Serneke innan det var dags för prisutdelning. Vilka som vann de olika priserna kan ni läsa om på betongvärlden.se.

Lite dans, mat och trevligheter kompletterade dagen och sedan avslutades kvällen med en intressant diskussion med några brokonstruktörer om hur leveranser och olika problem med gjutningen kan vara ett problem för deras hållfasthetsberäkningar. Alltid intressant med olika perspektiv på saker och ting.

Som vanligt var detta en väl arrangerad kväll och jag tror att den är viktig för branschen. Tyvärr saknade jag flera företag bland utställarna. Det är anmärkningsvärt att ingen betongleverantör ställer ut, galan är ju en plats man verkligen borde vilja visa upp sig på.

Trött men nöjd landade jag i sängen strax efter klockan 01. Jag hade en jätterolig dag och kväll, hoppas att ni också hade det. Stort tack till Roger och övriga inblandade för ert fina arbete!

Dagen efter den stora dagen!

Läs mer