MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Först i Sverige!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Thomas Betong får helt elektisk betongbil.

Thomas Concrete Group har fått leverans av Sveriges första elbetongbil av Volvo Lastvagnar, en Volvo FE Electic. Det skriver Dagens Industri där Hans Karlander, Thomas Concrete Groups vd och Volvo Lastvagnars vd Roger Alm intervjuas.

-Vi har fått leverans av den första serietillverkade helt elektrifierade betongbilen i Sverige, nu kan vi ta nästa steg i vårt hållbarhetsarbete, säger Hans Karlander.

Roger Alm säger till Dagens Industri att de skrivit under ett letter of intent med Thomas Concrete Group för ett vidare samarbete.

-Både trumma och bil drivs av el vilken gör den ljudlös, det blir inga vibrationer och inga koldioxidutsläpp, säger Roger Alm.

-För oss är det både arbetsmiljömässigt för våra chaufförer, men även hållbarhetsmässigt, vi har jobbat så mycket med det här och var först med klimatförbättrad betong 2012, säger Hans Karlander till Dagens Industri.

Läs mer