MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Här är Byggelements nya vd

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Peab-bolaget expanderar med stora hållbarhetsambitioner.

Den 1 maj tar Tobias Rönje över som vd på Byggelement. Företrädaren Carl Rülcker har blivit ansvarig för Peab Byggsystem som nyligen utökat bolagsgruppen med fler varumärken

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår stabila organisation och leverera på den offensiva plan vi satt för verksamheten. Det är viktigt att våra satsningar håller tempo då vi har stora ambitioner när det gäller hållbarhet och en hög grad av automation, säger Tobias Rönje.

Den nye vd:n har tidigare varit försäljningschef och vice vd på Byggelement och har även erfarenhet av branschen från bland annat Finja Betong.

– Vi möter en utmanande tid i delar av byggbranschen och då behövs en kombination av handlingskraft och förmåga att sätta kunderbjudandet i fokus. Denna förmåga besitter Tobias vilket gör honom till rätt person att ta sig an uppdraget, säger Carl Rülcker.

Sedan tidigare har Byggelement producerat betongelement med halverad mängd cement genom en ny teknik. Anläggningarna i Ucklum utanför Stenungsund och i Hallstahammar byggs ut för en tillverkningsprocess med hög grad av robotteknik.

Satsningen från manuellt till automatiserat innebär att kapaciteten fördubblas vad gäller tillverkning av väggar och bjälklag. Hela investeringen beräknas vara genomförd i början av 2024. 


Läs mer