MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Här är Riksbyggens nya hållbarhetschef

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Johanna Bjurskog efterträder Karolina Brick.

Från den 1 september har Riksbyggen en ny hållbarhetschef. Karolina Bricks efterträdare Johanna Bjurskog kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert och projekt- och förändringsledare för klimatfärdplan nyproduktion på Riksbyggen.

– Jag är oerhört taggad på att ta mig an Riksbyggens hållbarhetsarbete tillsammans med ett fantastiskt team. Både den gröna omställningen och social hållbarhet är frågor jag brinner för, säger Johanna Bjurskog.

Innan Johanna Bjurskog, som är är certifierad förändringsledare och statsvetare i botten, började på Riksbyggen var hon kanslichef för Kommittén för modernare byggregler. Hon har också erfarenhet från både nationella och internationella roller i Regeringskansliet, myndighet, kommun och branschorganisation.

– Som stor aktör har vi på Riksbyggen ett stort ansvar både att göra nödvändiga omställningar i vår egen verksamhet, men också att inspirera andra i branschen och boende att leva mer hållbart i vardagen, säger Johanna Bjurskog.

I början av 2023 blev Riksbyggens tre klimatmål godkända enligt Scienced Based Targets initiative, SBTi. Med krav på klimatförbättrad betong inom nyproduktion av bostäder, en fordonsflotta som drivs med el och energitjänster som hjälper kunderna att minska sin energianvändning ska Riksbyggen uppnå sina nya klimatmål.


Läs mer