MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Massa med miljötanke

Hilti lanserar miljöanpassad injekteringsmassa

Hilti lanserar miljöanpassad injekteringsmassa

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Hilti har utvecklat miljöanpassad injekteringsmassa.

Hilti lanserar miljöanpassad injekteringsmassa

Nyligen lanserade Hilti en ny miljöanpassad injekteringsmassa, HIT CT-100 för kemisk infästning av stål mot betong. Enligt företaget passar massan till infästningar i betong vid alla typer av projekt – nybyggnation, renovering av kommersiella fastigheter, bostäder, offentliga fastigheter och anläggningsprojekt.

Utvecklingen av produkten har skett i nära samarbete mellan Hiltis globala utvecklingsavdelning för kemiska infästingar och den svenska marknaden. En viktig aspekt har varit att kombinera kraven på kemiskt innehåll med tekniska krav på lastvärden och användningsområden. Produkten uppnår också enligt Hilti dagens bästa bedömning av injekteringsmassor i flertalet miljödatabaser.

– Genom våra svenska kunders stora fokus på hållbart byggande är vår marknad en viktig källa till fakta och inspiration när det kommer till produktutveckling av miljöanpassade produkter och samarbete i hållbarhetsfrågor, kommenterar Rickard Bergeryd, Codes & Approvals Manager på Hilti.

HIT-CT 100 klarar EU:s högt ställda krav på kemiskt innehåll och kräver därför ingen kemisk utbildning eller medicinska kontroller för utföraren.

Läs mer