MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nytt logistikbolag bildat

Logistikbolag för hållbara transporter Heidelberg Materials Betong och Svedin Holding

Logistikbolag för hållbara transporter Heidelberg Materials Betong och Svedin Holding

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Partnerskap ska ge en mer hållbar transport- och pumpverksamhet.

Logistikbolag för hållbara transporter Heidelberg Materials Betong och Svedin Holding

Svedin Hilding AB och Heidelberg Materials Betong Sverige AB har ingått partnerskap och bildat det gemensamma bolaget Construction Logistics Sweden AB. Samtidigt har de ingått ett långsiktigt transportavtal med varandra för att hantera Heidelbergs Materials Betongs hela behov av betongtransporter och pumptjänster i Sverige. Partnerskapet trädde i kraft 25 september.

Enligt Per Berglund, vd för Heidelberg Materials Betong, är fördelarna många.

– Viktigast av allt är att vi kan gå över till en modernare och på sikt elektrifierad fordons- och pumpflotta för att på så sätt klimatanpassa transporterna, säger han.

Det blir även ett bättre resursutnyttjande av fordonsflottan, och en förbättring och effektivisering av logistikverksamheten.

– Vi är tacksamma för förtroendet som vi fått. Nu börjar arbetet med att tillsammans utveckla verksamheten och fordonsflottan för att möta framtidens miljökrav, säger Martin Svedin, vd Svedin Holding AB.

Svedin Holding AB äger 51 procent i det nya bolaget och Heidelberg Materials Betong 49 procent. Bilar och andra tillhörande tillgångar har överlåtits, liksom Heidelberg Materials Betongs medarbetare. Bolaget kommer också ha andra transportkunder.  

Ansvaret för samarbetet med Svedin Holding har Patrik Sved, logistikchef på Heidelberg Materials Betong.

Läs mer