MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Aliens landar i skateparken

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Ängelholm blir först i Sverige med att skapa åkbara konstverk i betong med hjälp av 3D-teknik. 

Under sommaren får Ängelholms skatepark en nytt utseende när konstverk i betong ska pryda parken på temat ”The alien has landed”. De åkbara konstverken är ett resultat av Evolve the spot – en workshop som ägde rum hösten 2022. Då bjöds lokala åkare in för att utveckla skateparken tillsammans med Rich Holland som är konstnär, arkitekt och skateprofil från Holland.

Två ytor i parken kommer att göras om där konstverken, som 3D-printas i betong, ska placeras. Hade det inte varit för den engelska staden Southampton som hann strax före, hade Ängelholm varit först i världen med åkbara betongkonstverk som framställts med hjälp av 3D-teknik. 

– Detta är ett spännande exempel på hur vi kan kombinera konst i det offentliga rummet med fysisk aktivitet och andra värden. Sen kan jag inte låta bli att bli extra stolt över att Ängelholm är bland de första platserna i världen där åkbara konstverk i betong skapas med hjälp av 3D-teknik, säger Susann Toft, kulturstrategisk samordnare i Ängelholms kommun.

Arbetet i skateparken genomförs av Beaverconcrete och Peab och beräknas vara klart i början av augusti.


Läs mer