MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Thomas Betong utökar sin fordonsflotta med biogasdrivna betongbilar från Scania.

Biogasdrivna betongbilar till Thomas

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Thomas Betong utökar sin fordonsflotta med biogasdrivna betongbilar från Scania. Med de nya bilarna kommer CO2-utsläppen att minska avsevärt.

– Våra nya betongbilar kommer från Scania och drivs med komprimerad biogas, som har en mycket lägre klimatpåverkan än fossildrivna bilar. Inledningsvis har vi satsat på att köpa in tre egna bilar som kommer att rulla i Göteborgsområdet. Vår logistikpartner i Stockholm har gjort samma investering så att vi kan förse båda städerna med biogasbilar, säger logistikchef Tomas Cederhammar.

Biogas produceras genom att organiskt avfall omvandlas till biometan. Det är förnybart, då resterna från tillverkningen kan användas som gödningsmedel. Genom att använda biogasdrivna betongbilar minskar också CO2-utsläppen med upp till 90 procent.

Läs mer