MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ersmarkstunneln tar omtag

Trafikverket tar omtag med Ersmarkstunneln.

Trafikverket tar omtag med Ersmarkstunneln.

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Trafikverket går ut med ny upphandling.

Våren 2022 tilldelades Veidekke kontraktet för Ersmarkstunneln, med ett anbud på 336 525 000 kronor. Spanska Comsa, som var tvåa i upphandlingen, överklagade dock tilldelningen. Falu tingsrätt utredde frågan och kom fram till att upphandlingen inte skulle överprövas.

Under de tre månader som utredningen tog hade Veidekke dragit sig ur och Trafikverket fick återkalla tilldelningen. Några veckor senare fick Comsa officiellt kontraktet, men någon kontraktsskrivning gjordes aldrig, skriver Byggindustrin.

– Efter tilldelningen jobbade vi med administrativa frågor och som en del av det gjordes en ny säkerhetsanalys som landade i en uppdaterad säkerhetsbedömning. Den nya bedömningen innebär att vi öppnar upp för hela marknaden. Det handlar om i vilket land som entreprenören har sitt säte, var personalen kommer ifrån och företagets säkerhetsarbete, säger Erik Storvall, projektledare för Ersmarkstunneln på Trafikverket till Byggindustrin.

Västlänken pausas

275 nya blåsor på Kymlingelänken!

Läs mer